سفارش تبلیغ
صبا ویژن



گناه شناسی - صراط حق

   

گناه :

گناه به معنی خلاف است ، و در اسلام هر گونه کاری که بر خلاف فرمانخداوند باشد، گناه است، هر چند کوچک باشدچون نافرمانی خداوند بزرگ است.

رسول اکرم(ص) در سخنی به ابوذر فرمود:کوچکی گناه را ننگر بلکه به آن را بنگر که از چه کسی نافرمانی می کنی.

واژه های گناه :

واژه هایی که در قرآن در مورد گناه ، آمده ، عبارتند از :?-ذنب ?-معصیت ?-اثــــم ?- سیئه ?-جرم ?-×حرام ?-خطیئه ?- فسق ?-فساد ?? فجور ??=منکر ??-فاحشه ??-خبط ??-شر ??-لمم ??-وزرئوثل ??-حنث.

اقسام گناه :

گناهان بر دو دسته اند،دسته ای که قرآن نام آن را ((کبیره)) و دسته ای که نام آن را ((سیئه)) گذاشته است و در جای دیگری از قرآن به جای سیئه تعبیر به لمم(لمم(بر وزن قسم)) به معنی کارهای کوچک و کم اهمیتاست. که در سوره نجم آیه?? آمدی است.شده است در سوره کهف در برابر کبیره (صغیره) را ذکر فرموده است آنجا که می گویند:لایغادرصغیره ولاکبیره الااحصنها.

این نامه عمل هیچ گناه کوچک را فروگذار نکرده مگراینکه به شمار در آورده است.(سوره کهف آیه??)

قرآن در موردگناهان کبیره می فرماید:اگر از گناهان کبیره ای که از آن نهی شده اید، اجتناب کنید،گناهان کوچک شما را می بوشانیم و شما را در جایگاه خوبی وارد می سازیم.

در آیه دیگر بزرگترین گناهان کبیره را چنین بیان می فرماید:خداوند (هر گز) شرک را نمی بخشد و بایین تر از آن برای هر کس که بخواهد(شایستگی داشته باشد)می بخشد، و آن کس که برای خداشریکی قائل گردد، گناه بزرگی مرتکب شده است.

نکته: همه گناهان ممکن است مورد عفو وبخشش واع شوند ولی شرک به هیچ وجه بخشوده نمی شود. ، مگر اینکه از آن دست بردارند و توبه کنندوموحد شوند.



نویسنده » محمد رضا » ساعت 3:20 عصر روز چهارشنبه 86 اسفند 1